emunda.net - PC игри, кодове(чийтове), файлове, онлайн игри

Battlefield 3

Клишираната история ни сблъсква за пореден път с – познахте – терористи, които заплашват да се превърнат в третия най-експлоатиран елемент що се отнася до „лошите” след зомбитата и нацистите. Кампанията в Battlefield 3 е кратка, скучновата и линейна. Разбира се, Call of Duty успешно превърна „скриптирания шутър” в истински поджанр на FPS фронта, но игрите на Infinity Ward и Treyarch все пак се отличават с някаква емоция и забавлението при тях е по-истинско.

Преди излизането на Battlefield 3 се вдигна доста шум относно максималния брой играчи, които шутърът ще поддържа в мултиплейър на различните платформи. За щастие РС версията е най-облагодетелствана, защото при нея до 64 души могат да участват заедно в мащабни битки по наистина огромни карти. В онлайн режим Battlefield 3 е наистина хаотично глобално изживяване, което потапя участниците в истинско виртуално бойно поле.     

Мултиплейърът на играта взима всички положителни черти на своя предшественик Bad Company 2 и надгражда над тях. Завръщат се познати карти, режими и класове, но наред с тях са и задължителните промени.

Така например Medic, чиито вездесъщ дефибрилатор беше най-прекия път към точките в Bad Company 2, вече не съществува, а функцията по лекуването е поверена на Assault. Той пък си остава най-лесния за първи стъпки в играта клас, тъй като не изисква почти никакви специални умения и не е толкова профилиран. В допълнение обаче прехвърлянето на дефибрилатора и пакетите за първа помощ на Assault означават, че фронтовата линия е подсигурена доста по-добре, което на свой ред води до по-агресивни схватки, когато знаеш, че е доста вероятно наблизо да има някой, готов да ти подхвърли животоспасяващ пакет.

Engineer отново има за главна задача поправянето на приятелски машини, но пък първоначалните впечатления сочат, че са доста слабо подготвени за близки срещи с врага. Recon отново позволява да останете дълбоко назад, откъдето да косите вражеските редици с точния си мерник и вероятно в отсъствието на отделен Medic клас ще бъде център на злоупотреби от страна на доста играчи. Въпреки това похвално е усилието на DICE да превърнат Recon в малко по-активен клас, стимулиращ геймърите към по-открита игра.

Новият стар клас е Support, който се завръща от Battlefield 2. В него е съсредоточена тежката артилерия на отбора (мислете си за нещо като M249 SAW) и задачата да раздава муниции, която преди това се падаше на Assault. Support играе ключова роля за огневата мощ, най-вече чрез възможността да монтира оръжието си и да подлага вражеските позиции на агресивен обстрел.

Battlelog – екстра в повече?

Очевидно е, че след успеха на Autolog в серията Need for Speed, Electronic Arts е твърдо решена да обвърже с подобна услуга и други свои игри. В случая тя се казва Battlelog и по същество е браузер-базирана система, която действа като портал към света на Battlefield. На теория звучи добре, но на практика това не е точно така. Услугата е бавна, тромава и е практически невъзможно да я заобиколите. Да не говорим, че през нея минава и възможността за създаването на гласови чатове в играта. Може би Battlelog е замислен като своеобразен отговор на Call of Duty: Elite, но в действителност услугата е преди всичко изкуствена преграда между вас и играта. Интерфейсът не е интуитивен, добавянето на приятели е тромаво, а за сметка на това ненужната информация изобилства.

От една страна Battlefield 3 ни изненадва, а от друга е точно това, което феновете очакваха. За съжаление изненадите са по-скоро неприятни – като например недомислената сингъл кампания, липсата на достатъчно динамика в ко-оп режима и тромавата Battlelog услуга. Ако сте конзолен потребител, добавете към това и очевидните визуални компромиси. От друга страна шутърът ни предлага това, което милиони геймъри очакваха вече толкова време: агресивни мащабни мултиплейър битки. Безсмислено е да се прави каквото и да било сравнение с Call of Duty: Modern Warfare 3 що се отнася до това коя от двете игри е по-стойностната. Battlefield 3 сама по себе си заслужава място в колекцията на всеки сериозен онлайн геймър.

Минимални системни изисквания:
OS: Windows Vista/Windows 7
CPU: Intel Core 2 DUO 2.4 GHZ/ AMD ALTHON X2 2.7 GHZ
RAM: 2GB
Video Card:
Nvidia - DirectX 10.0 съвместима видео карта с 512MB RAM (NVIDIA GEFORCE 8, 9, 200, 300, 400 OR 500 SERIES WITH NVIDIA GEFORCE 8800 GT OR HIGHER PERFORMANCE)
AMD - DirectX 10.1 съвместима видео карта с 512MB RAM (ATI RADEON 3000, 4000, 5000 OR 6000 SERIES, WITH ATI RADEON 3870 OR HIGHER PERFORMANCE)
HDD: 20 GB свободно дисково пространство
Интернет връзка

Препоръчителни системни изисквания:
OS: Windows 7 64-bit
CPU: Quad-core Intel или AMD CPU
RAM: 4GB
Video Card: DirectX 11 Nvidia/AMD ATI карта с 1GB RAM (GeForce GTX 560, Radeon Radeon HD 6950)
HDD: 20 GB свободно дисково пространство
Интернет връзка

автор: Иво Цеков
източник: pcmania.bg
 

Добави коментар


Security code
Обнови