emunda.net - PC игри, кодове , файлове

Singularity

Историята в играта ни пренася на един отдалечен остров някъде отвъд далекоизточните брегове на Русия. Наречен Каторга 12, той е сцена на зловещи експерименти от най-горещите години на Студената война. Тогавашните съветски лидери решават, че открития на острова химичен елемент, наречен просто Е99, може да им даде така необходимото предимство в глобалната борба с гнилия капитализъм. Е99 е странен, но безспорно много мощен елемент, който притежава огромна сила, пред която атомните бомби бледнеят. В края на 50-те години обаче на Каторга 12 се случва някакъв инцидент, който по всяка вероятност е провокиран от нестабилната енергия на Е99. Островът се превръща в истински радиоактивен ад и е напълно запечатан от руснаците.

В първия един час Singularity е типичен шутър, като при това няма и кой знае какво, по което да стреляте. Поведението на оръжията е напълно нормално, което означава, че не бива да очакваме нито кой знае каква реалистичност, нито прекалено слаби бойни сцени. Оръжията са традиционни за този тип игри, като имате съответните варианти на пистолети, помпи, автомати и снайпери. Може би най-доброто от тях е The Seeker, който ви позволява да насочвате изстреляните куршуми в забавен каданс, така че да поразите враговете дори, когато са добре укрити.

Интересно решение на авторите е да се откажат от постепенното възстановяване на здравето на героя ви а ла Modern Warfare 2, което е модерно напоследък. Тук откриваме традиционния визуален индикатор. Идеята на момчетата от Raven Software е, че по този начин геймърите няма да препускат стремглаво напред, а ще отделят повече време, за да изследват нивата и да вникнат в историята на Singularity.

Главният проблем на Singularity е, че изглежда и се държи прекалено много като други игри, които вече познаваме. Първите впечатления от геймплея и визията несъмнено навяват спомени за последното творение на Raven Wolfenstein, като нацистите са сменени с руснаци. Начинът по който използвате аудио записи, филми и бележки, оставени от обитателите на Каторга 12, за да следите развитието на историята, прави играта сходна с BioShock, а това впечатление се засилва и от използването на един и същ енджин под формата на Unreal. Гравитационната функция на TMD и доста от пъзелите пък напомнят на Half-Life 2. Специално иначе любимия Seeker изглежда като излязъл от Wanted.Системни изисквания :

Минимални изисквания:

OS: Windows XP / Vista / 7

Processor: Intel Pentium D Dual Core 2.8 GHz / AMD Athlon™ X2 4800+

RAM: 1 GB (XP) / 2 GB (Vista / 7)

Video card: NVIDIA GeForce 8800 GT / ATI Radeon X1800

VRAM: 256 MB

HDD: 8 GB

източник: pcmania.bg

Последна промяна ( Вторник, 14 Септември 2010 17:42 )