emunda.net - PC игри, кодове , файлове

Need for Speed: World


Като начало хрумването за масов онлайн рейсър, при това с (почти) безплатен формат е добро. Преди години Motor City беше изключително оригинално хрумване, което обаче явно бе изпреварило времето си и техническите ограничения не позволиха на играта да разкрие своя потенциал. Днес, когато достъпът и високата интернет връзка масово не са проблем, ЕА отново се връщат към идеята си за онлайн рейсър. Съчетавайки традиционните за серията елементи с много добра по стандартите на ММО игрите графика, Need for Speed: World се оказва изненадващо интересно преживяване, особено в иначе скучните летни дни.

Автомобилите в играта са разделени в три отделни категории, като закономерно в началото може да изберете само кола от категория 1. Останалите просто не са достъпни на тови етап, тъй като изискват по-високо ниво на героя ви. Така трябва да направите избора си между Mаzda Speed 3, Mitsubishi Eclipse GT, Nissan 240SX (S13), Nissan Silva (S15) и Toyota Corolla GT-S (AE86). В менюто присъстват и коли, които всъщност не може да подкарате веднага, като замисълът зад тази идея не е много ясен.

Всяка кола идва в четири различни цвята и три определящи характеристики - максимална скорост, ускорение и управление. Парите, с които започвате, са 35 хил. долара, но след първата си покупка, която ви отнема 20 хил., оставате с чисти 15. Ако сте склонни да заделите още малко зелени, може да използвате допълнителните опции за кустомизация на цвета.

Need for Speed: World включва един голям и жив свят, който е познат на феновете на по-старите игри от поредицата. Тук ще намерите град Palmont, в който карахме през нощта в Carbon, както и Rockport, познат ни от фаворита Most Wanted. От ЕА обещават, че занапред ще добавят и нови градове, но и в началния си вид светът на играта е достатъчно голям. Освен това той е и доста красив. Графиката в Need for Speed World определено задминава всички останали ММО рейсъри, включително и Project Torque. Наистина, тя не може да се сравнява с масивните "истински" игри като DiRT 2 или Forza 3, но по стандартите на жанра е повече от добра. Колите, пътищата, околностите - всичко изглежда съвсем прилично и реалистично.

Управлението е повече от просто - използвате W, A, S и D или стрелките, за да се движите. Бъдете спокойни, няма опасност да се ударите в някоя от останалите коли, управлявани от истински шофьори; в случай на сблъсък, двата автомобила просто преминават един през друг като двойка призраци в нощта. Въпреки че няма официален туториъл, на много места в играта ще срещнете помощни менюта, които позволяват на по-любопитните да се учат в движение.

Геймплеят може да се раздели на две - изследване на картата и състезания срещу други играчи или АІ противници. Всъщност колкото и да е забавно поне в началото, безцелното шляене по картата не може да ви донесе никакво приключение, освен полицейско преследване. Алтернативно може да го използвате, за да опознаете по-добре света с оглед на предстоящите състезания, но дизайнът на играта е такъв, че предварителното познаване на картата не е от особена важност. На различни места са маркирани точки, откъдето може да стартирате ново състезание.

Няма място за съмнение - Need for Speed World е един аркаден рейсър, издържан в най-добрите традиции на серията. Свидетелство за това са и т.нар. power ups, които придават допълнителна емоция на геймплея.  Спокойно, не става въпрос за ракети или други щуротии, както в Blur например, а за умения, отново разделени в няколко категории. Първата се нарича Race Power-Ups и включва екстри като  (допълнително временно ускорение), Traffic Magnet (водачът в състезанието внезапно се оказва заобиколен от управлявани от компютъра случайни коли, които му пречат) и Slingshot (незабавно достигате същия този водач). Уменията са разположени в меню в долната лява част на екрана и се активират с клавишите за цифри.

Развитието на героя ви протича по стандартния начин. С успехите в състезания печелите и точки, които водят до качване на нивата. Всяко ново ниво отключва нови части от картата и дава достъп до нови автомобили от гаража. Спечелените пари се използват са кустомизация на автомобилите, както визуално, така и като технически характеристики. Тук отново срещаме познат геймплей елемент - т.нар. safehouses, където на спокойствие може да разгледате и смените колите, които имате, както и да направите поредния ъпгрейд. Важно е да знаете, че свободното развитие на героя ви спира след 10-тото ниво. Оттук насетне вече ще трябва да бръкнете в джоба, за да получите възможността за продължите нагоре с т.нар. Starter Pack. Ако не сте склонни да го направите, играта реално не спира, но просто ще бъдете ограничени в геймплея.

източник: pcmania.bg

Системни изисквания :

Минимални изисквания:

OS: Windows XP (SP3) / Vista (SP2) / 7

Processor: Intel Pentium 4 2.4 GHz

RAM: 1 GB (XP) / 2 GB (Vista / 7)

Video card: NVIDIA GeForce 6800 / ATI Radeon X1300 (XP) / NVIDIA GeForce 7600 / ATI Radeon HD 2000 (Vista / 7)

HDD: 2 GB


 

Последна промяна ( Вторник, 14 Септември 2010 17:03 )