emunda.net - PC игри, кодове(чийтове), файлове, онлайн игри

Lara Croft and the Guardian of Light

 

Новият тип приключения на Лара са с обединяващо заглавие Lara Croft, а не Tomb Raider. Тук разликите започват още с визията – гледната точка е с изометричен ъгъл на камерата (а ла Diablo). Камерата е неподвижна (което е малко дразнещо понякога).  Всичко обаче е подплатено с познатата ни атмосфера. Нивата са обширни, със страхотен дизайн и мащабни пъзели. Зарибяващо е също така, че при преиграване на играта в сингъл- или мултиплейър пъзелите се променят като съответно изискват да бъдат минати по различен начин (от двама или един). Когато минете и двата варианта, започвате да се обичате много и да се радвате на хитринките, които сте измислили. Те много често са свързани и с вашия обогатен инвентар.

Вече можете да събирате много богата палитра от нови пушкала - картечници, пистолети, узи, гранатомет, огнехвъргачка и т.н... Също така можете да намирате специални артефакти, които ви дават определени преимущества. Например правят ви по-силни или вдигат защитата ви. В дадени ситуации направо си е немислимо да си покажете носа без подобна благинка, защото в по-горните нива гадовете, които се изсипват, са мноооого.  Яко е също така, че има опция да се разправяте с тях с неограниченото си количество бомби с таймер. Поставяте ги като капани и после гледате шоу. Бомбите са добро другарче и за решаване на някои пъзели - с тях например можете да местите големи каменни сфери (посредством взрива) на по-високи платформи и места, докъдето не можете да си ги дотъркаляте като баба мравка. Те са върха и при битка с ужасно досадните и иначе безсмъртни скелети, които можете трайно да унищожите само така - да взривите вече разчастените им кости, преди да са се върнали към живот.

Управлението на играта се извършва с мишка и клавиатура. Интуитивно и лесно е. Единственото малко неудобство е, че при скок между две платформи понякога не е удобно да направите достатъчно голяма засилка за отскока (ако посоката не съвпада точно с основните посоки на движение).

Това обаче са бели кахъри. Ако сте фен на играта, знам, че и това приключение ще ви хареса - атмосферата е същата и това според мен е достатъчен стимул за лоялните стари фенове. Що се отнася до новостите – те са по-скоро интересни предизвикателства, които ще съберат нови почитатели. Ако пък сте наистина непоклатими и държите на оригиналната игра (признавам си, че с интерес чакам развитие и там), то Tomb Raider няма да остане без нови части. Просто нашата героиня вече си има и втора поредица. Играйте и нея, струва си да се включите в приключението! Полуостров Юкатан ви очаква!

автор: Лили Стоилова

източник: pcmania.bg

 

Добави коментар


Security code
Обнови