emunda.net - PC игри, кодове(чийтове), файлове, онлайн игри

Medal of Honor (2010)

В днешно време не е лесно да изкараш на пазара съвременен шутър, без той автоматично да бъде сравнен с поредицата Call of Duty. Хитрите лисици в ЕА добре знаят това и заложиха на интересен ход – игра с два енджина и от две студия, така че да разширят максимално потенциала й за успех. Така сингъл режима бе поверен на Danger Close (бившето EA Los Angeles), с мултито се заеха шведите от DICЕ. Естествено всяко студио използва собствен енджин (поредната модификация на Unreal 3 и Frostbyte 2) и се справя със задачата по характерния си начин. Резултатът от този находчив, но и може би прекалено оптимистичен ход, не е обезкуражаващ, но проблемите пред играта не са малко.

В сингъл режима ще имате възможност да проследите от близо няколко операции на т.нар. Tier 1 или подразделение за специални операции, в което участват някои от най-добрите американски бойци. На пръв поглед това звучи вълнуващо, но трябва да имате предвид, че противно на холивудската логика, специалните операции не винаги са толкова зрелищни. За тези 6-7 часа, които са достатъчни, за да видите края на Medal of Honor, ще поемете контрол над няколко различни бойци и ще видите Афганистан от различни гледни точки. Практическият резултат от тази виртуална шизофрения е, че просто няма как да се очаровате от историята. Тя е по-земна от Modern Warfare 2, но не предполага да я следите със затаен дъх. Няколко сцени ще ви направят впечатление, макар че в играта няма изненадващи обрати, защото от самото начало е ясно кои са лошите.

геймплей:


Medal of Honor се държи като стандартен шутър от първо лице – движите се с WASD, можете да клякате и да се просвате на земята, както и да надничате наляво и надясно. Имате две основни оръжия и пистолет, както и няколко гранати. Не е възможно да тичате и да презареждате едновременно, точно както в MW2. Нищо наистина ново, казах ви.

Или не съвсем. Едно от малкото геймплей нововъведения е възможността да попълните мунициите си от вашите партньори в спецотряда. За целта, когато наближите края на патроните си, трябва да се приближите до някой от бойците и с клавиша F да поискате презареждане. Алтернативно може да събирате оръжията на падналите врагове, които се срещат често, но в такъв случай колегите ви няма да могат да ви предложат от своите куршуми. Простичко, но ефектно и ви кара да се замислите за малко.

В заключение сама по себе си Medal of Honor е добро заглавие, което не допринася с нищо ново за FPS жанра, но с ефектната си скриптирана кампания копира доста добре Call of Duty. Проблемът, който пречи на играта е, че тя до голяма степен е жертва на хайпа и предимно негативната реакция, която се породи още преди излизането й. Освен това техническите бъгове, които не са изчистени, просто не подхождат на заглавие от такъв калибър. С други думи, добре, но можеше и повече

източник: pcmania.bg

автор: Иво Цеко

 

Добави коментар


Security code
Обнови