emunda.net - PC игри, кодове(чийтове), файлове, онлайн игри

James Bond 007: Blood Stone

В основата си Blood Stone е екшън, който има няколко основни характеристики - система за прикриване и опит за стелт елемент. Контролирайки Бонд от трето лице, използвате различни обекти за прикриване и отстранявате враговете си с двете си оръжия, които може да имате на разположение във всеки един момент. Проблемът е, че много скоро ще видите, че и двете характеристики са напълно излишни и реално не придават никаква дълбочина на геймплея.

Системата за прикритие работи добре, като едно натискане на бутона изпраща Бонд към най-близкия обект, а стойката му се променя автоматично съобразно височината на прикритието. Лошото е, че в относително редки случаи наистина ще имате нужда от това прикритие и то няма стратегическо значение. Когато нещата са направени добре, като бягството от затвора в Бирма например, се получават наистина дивачимни сцени.

Но по принцип изкуственият интелект на вашите противници е толкова нисък, че 90 процента от тях се превръщат в пушечно месо, което може да остреляте без да си правите труда да се прикривате. Колкото и да се стараят създателите на играта, те просто не са успели да създадат динамични престрелки, в които да се борите за всеки метър и реално да разчитате на прикритието. Като цяло престрелките в Blood Stone са доста посредствени и не предлагат никакво предизвикателство.

За разлика от джаджите на Сам Бонд използва само една - своя смартфон, който е универсален уред в играта. С него магически виждате разположението и дори движението на враговете си, различни обекти, които трябва да вземете, за да извлечете повече информация, както и пръснатите наоколо оръжия. Включването на джаджа, която да има по-сериозна роля в играта по принцип е добре, защото Бонд е известен със своите технически умения, но един смартфон просто не стига.

На четири колела

The Club не беше нищо особено, но Project Gotham Racing е читава рейсинг система, така че включването на преследвания с превозни средства в Blood Stone бе добра новина. Действително тези сцени са чудесно разнообразие на фона на постните престрелки и изглеждат доста ефектно. Поведението на колите не е особено добро и ще ви трябва малко време, за да свикнете, но поне чекпойнтовете са разположени доста начесто. Проблемът на преследванията обаче е, че са напълно скриптирани, което значи, че отново и отново ще наблюдавате една и съща ситуация - същият автомобил прави същите маневри, отстрани всеки път се случват еднакви неща и т.н.

James Bond: Blood Stone наистина имаше потенциал. Играта е доста стилна и изглежда и звучи много добре. Преследванията са отлично въведение и разнообразяващ елемент. Специално втората половина на нивото в Сибир наистина е страхотно и вдига адреналина. Лошото е, че в основата си това е просто един екшън от трето лице, който вероятно ще изиграете докрай, най-малкото защото е доста къс, но после бързо ще забравите.

## Изисквания : Minimum system requirements: OS: Windows XP / WindowsVista / Windows7; Processor: Intel Core 2 Duo E4300 1.80 GHz / AMD Athlon 64 X2 4000+ 2.0 GHz; Memory: 1 GB (XP) / 2 GB (Vista / Windows 7); Video Memory: 256 MB; Video card: NVIDIA GeForce 7600 GT / ATI Radeon X1650; Sound Card: DirectX Compatible; DirectX: 9.0c.

източник: pcmania.bg

автор: Иво Цеков

 

Добави коментар


Security code
Обнови