emunda.net - PC игри, кодове(чийтове), файлове, онлайн игри

Need for Speed: Hot Pursuit (2010)

И така, лишени от поне мъничко правдоподобен сюжет и възможност за допълнителни настройки по колите, това, което ни остава е да се гмурнем във виртуалния свят на Hot Pursuit и да печелим състезания.

Не че това е задължително, защото играта ви предлага да започнете кариера както на стрийт рейсър, така и на полицай от специалния автоотряд на полицията в Сийкрест Каунти. Вероятно повечето биха избрали първия вариант, защото той сякаш звучи по-логично, но да преследваш нарушителите на реда също си има своите предимства, особено когато си зад волана на някой от същите суперавтомобили.

Ако стартирате от обратната страна на закона, може да участвате в три типа надпревари – race, hot pursuit и time trial. Първият е класически вариант състезание от старта до финала без намесата на досадните пазители на реда. В hot pursuit имате същата постановка, но вече освен за преките си конкуренти, ще трябва да внимавате и за полицията. Накрая time trial е точно, каквото подсказва името му – съревнование между шофьор и часовник с нахвърляни полицаи и трафик на вкус. За щастие трафикът никога не е прекалено голям, така че да ви затрудни. Печелейки въпросните състезания, играчите качват своя wanted level докато достигнат заветната категория Most Wanted, респективно Ultimate Enforcer за полицаите.

Като полицай имате идентични състезания. Тук отново участвате в hоt pursuit, но този път със задача да неутрализирате нарушителите с оръжията, които имате на разположение. При interceptor пред вас е цялата карта на местността без никакви ограничения и с единствената задача да извадите от строя целта си. Rapid response представлява полицейската версия на time trial, но трябва да внимавате за щети по останалите коли.
Ако вече сте се зачудили от думата „оръжия” по-нагоре, бъдете спокойни. Тук не става дума за картечници или самонасочващи се ракети, а за няколко технологични джаджи, които са предназначени да ви дадат решаващо предимство пред другите състезатели или пък да се окажат вашия коз при налагането на закона.

И състезателите, и полицаите имат на разположение арсенал от четири такива оръжия, макар че две от тях се дублират. Това са spike strip (лентата с шипове, която се поставя на пътя) и вече широко използваното в игрите EMP (блокировка на техниката в определен радиус, която нарушава стабилността на колите). Освен тях състезателите имат jammer, с който блокират радара на полицията и turbo, което дава допълнителна доза скорост дори и над нитрото.

От своя страна пазителите на реда разполагат още с road block, при който кордон от коли се нарежда напряко на пътя, за да блокира нарушителя, както и с helicopter, с чиято помощ въпросната лента с шипове вече може да се поставя по-напред, дебнейки в засада.

Need for Speed: Hot Pursuit оставя смесени чувства. От една страна, това е едно приветствано завръщане към корените на поредицата, но липсват някои ключови елементи като дори елементарни визуални модификации на колите, които би трябвало да са задължителни за  виртуалните улични състезания. Отвореният свят пък е напълно пуст и нямате никаква причина да се възползвате от free roam функцията. Безспорно играта е насочена по-скоро към онлайн преживяването, където ще може да се съревновавате или партнирате с приятелите си. Ако имате тази възможност, вероятно Hot Pursuit ще ви донесе сериозно удоволствие. Ако обаче посягате към играта заради сингълплейъра й, трябва да знаете, че той е лишен от каквато и да било история, която да бъде двигател на играта и предлага простичко и моментно изживяване

системни изисквания
OS: Win XP, Vista, 7; CPU: Intel Core Duo или AMD Athlon x2 64; 2 GB RAM; видео: GeForce 8800GT или ATI Radeon HD 4700

източник: pcmania.bg

автор: Иво Цеков

 

 

Добави коментар


Security code
Обнови