emunda.net - PC игри, кодове(чийтове), файлове, онлайн игри

World of WarCraft: Cataclysm

Зелените дребосъци, които до Cataclysm бяха неутрални, вече са на страната на ордата. Ако ги изберете, можете да очаквате единствено и само хумор. Дори самите физиономии на гремлиноподобните същества предизвикват смях.

Гоблините разполагат и с най-много и най-разнообразни расови бонуси. Те са вещи в алхимията (+15 отгоре). Имат 1 процент по-бърз каст на магиите и по-бърза атака, могат да викат свой собствен персонален банкер, получават отстъпка при търговците из света, могат да изстрелват ракети към противника и не на последно място – да отскачат напред чрез Rocket Jump.

Тяхната основна столица Undermine – едно истинско технологично чудо – е разположена на о-в Кезан. Именно тук ще започнат и вашите приключения, в случай че изберете да бъдете гоблин.

Уоргените от своя страна, които се присъединяват към алианса, могат периодично да се движат бързо, имат бонус към нанасянето на критични удари, устойчиви са на nature и shadow щети и разполагат с бонус към дрането на кожи, дори го правят по-бързо от останалите раси.

Уникалното при тях е че започвате играта като човек и по-скоро – като гилнеец. По време на атака на уоргени обаче едно от съществата ви ухапва и вие се превръщате в едно от тях! Това е може би най-интересната стартова територия и поредица от начални куестове в World of WarCraft въобще, така че дори и да нямате намерението да развивате нов герой, просто изиграйте първите десетина нива като уорген, няма да съжалявате.

Същевременно – с настъпването на Катаклизма и изникването на множество артефакти из цял свят - из Азерот става популярна

още една професия. Археологията

Тя е второстепенна от типа на готварството, рибарството и първа помощ – т.е. всеки един от вас може да я изучи. Същевременно е изградена така, че да допадне най-много на т.нар. „кежуъл” играчи. Целта на археологията е откриването и събирането на парченца от артефакти от всевъзможни местности и сглобяването им в „предмети” – петове, маунтове и от време на време по някое мощно оръжие или броня.

Може би най-интересният елемент от археологията обаче е фактът, че тя успява да запълни определени празнини в историята за света. Чрез нея ще научим много повече за света, преди настъпването на Катаклизма, за неговите раси и какво ли още не...

Развиващи се гилдии

С World of WarCraft: Cataclysm настъпи и още една голяма промяна. Този път – свързана с гилдиите. Идеята този тип виртуални общества да качват нива и да се развиват с течение на времето не е нова. Откриваме я да речем в The Lord of the Rings Online още от самата премиера на играта.

В WoW обаче тази идея е доразвита и обогатена по един далеч по-съвършен начин. Всеки един играч допринася за прогреса на своята гилдия като изпълнява куестове, прави постижения или странства заедно със своите приятели в подземия и рейдове. Ползата от това не е малка. Колкото по-високо ниво на развитие постига гилдията, толкова повече бонуси ще получават играчите в нея. Например ще се движат по-бързо със своите маунтове, ще получават повече опит или репутация, ще намалят cooldown-а на своя hearthstone и т.н.

Откриваме и специален гилд вендор, който продава най-различни награди – като например наметало, което телепортира представителите  на ордата в Оргримар. И не само. Някои от по-късните награди са рецепти, петове, предмети за вашите алтове (от типа на онези в heirloom вендора в Даларан), страхотни маунтове като – черен феникс (за тази цел трябва да изпълни постижението Glory of the Cataclysm Raider в гилд група) и т.н.

World of WarCraft: Cataclysm е може би най-добрият експанжън, появявал се някога за MMORPG. И същевременно – безсъмнено най-добрият измежду The Burning Crusade и Wrath of the Lich King. С впечатляващите нови територии – включително подводната Vashj'ir - с елегантно осъвременените стари местности, с наистина разнообразните босове в инстанциите и рейдовете, с все така живия и динамичен PvP елемент, с десетките дребни и големи промени из цялостния геймплей, Cataclysm е задължителна придобивка за всеки WoW-маниак и въобще за всеки любител на онлайн ролевите приключения.

системни изисквания
Intel Pentium 4 1.3 GHz или AMD Athlon XP 1500, 1 GB RAM, NVIDIA GeForce FX или ATI Radeon 9500, 25 гигабайта свободно дисково пространство, Win Xp/Vista/7

източник: pcmania.bg

автор: Владимир Тодоров

 

Добави коментар


Security code
Обнови