emunda.net - PC игри, кодове(чийтове), файлове, онлайн игри

Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam

Прилича ли BC 2 – Vietnam на оригиналната Bad Company 2? И да, и не. Картите в експанжъна са създадени за режимите от първата игра, така че ветераните веднага ще се почувстват у дома си. Гръбнакът на играта отново се съставя от Rush (личния ми фаворит) и Conquest (ах, как го мразя). Ако сте забравили какво точно се иска в тях, при Rush отборите се редуват да защитават и отбраняват поредица от бази по картата, докато при Conquest борбата е за контрол над няколко стратегически разположени позиции.

Битките обаче изглеждат по-динамични от тези в Bad Company 2. Там картите бяха твърде големи, снайперите властваха безмилостно над (почти) всяко кътче от тях, а повечето килове ставаха на средно или далечно разстояние. Виетнамската война обаче е мръсен конфликт и това е всеизвестно. Ето защо тук битките са от непосредствена близост, а дизайнът на картите е пригоден за сблъсъци лице в лице. Картите в ВС 2 бяха някак по-изчистени, сякаш са създадени за сражения по всички правила. Тук пейзажите се редуват с невероятно разнообразие – гъстите джунгли, в които откриването на вражеската база е адски трудно само по себе си отстъпват място на задимени траншеи и окопи, пълни с останки от експлозии.

Без да е революция спрямо ВС 2, BC 2 – Vietnam ви кара да помислите поне мъничко, преди да направите избора си на оръжия и екипировка. Медикът вече е заменил прословутия дефибрилатор с по-реалистичната спринцовка, а Assault разполага със самостоятелен гранатомет, вместо предишната приставка, която всички толкова мразеха. Липсата на достатъчно превозни средства като цяло налага преоценка на ролята на инженера, при все, че неговите SMG-та, които са особено мощни и скорострелни, го правят най-добре пригоден за близък бой. Говорейки за оръжия, задължително трябва да споменем и огнехвъргачката, която Treyarch първа вкара в своята CoD: World at War.

BC 2 - Vietnam представлява истински коледен подарък за феновете на онлайн шутърите. Всъщност щедростта на DICE се простира и отвъд това. Вероятно сте се досетили, че имам предвид т.нар. Operation Hastings или заключената пета карта от експанжъна. Шведското студио обяви, че ще я отключи за геймърите на онази платформа, които първи реализират 69 милиона отборни действия. Само в рамките на 9 дни от обявяването на предизвикателството, РС геймърите вече достигнаха и надминаха заветната граница. Според статистиката на DICE те са успели да натрупат по средно 8 375 000 отборни действия всеки ден. Конзолните им колеги обаче изостават значително. Към 2 януари ХВОХ360 феновете са натрупали около 40 милиона, докато PS3 геймърите печално изостават с мижавите 30 милиона. Тогава DICE просто се смили над тях и обяви, че ще направи картата достъпна за всички.

системни изисквания
OS: Win XP/Vista/7; CPU: Core 2 Duo 2.0 GHz; 2 GB RAM; Video: GeForce 7800 GT или ATI X1900

източник: pcmania.bg

автор: Иво Цеков

 

Добави коментар


Security code
Обнови