emunda.net - PC игри, кодове , файлове

Неделя, 19 Септември 2010 08:43

Bobby Kotick ще продава клипчета от игри

Rate this item
(0 votes)

Слуховете за месечни такси за Call of Duty бяха напълно опровергани от президента на Activision, но това е само една от многото идеи на Bobby Kotick да направи компанията си и лично себе си доста по-богати.

Ползвайки Starcraft 2 за пример, Kotick обяснява, че идеята да продава клипчета от игри отделно от самата игра в нещо като компилация, съвсем не е лоша. „Ако вземем този час - час и половина клипчета и го представим на публиката си под формата на DVD, те едва ли ще се сдържат да не ни предложат кредитните си карти, за да се сдобият с този „Starcraft 2 филм“, каза Kotick днес в пресконференция.

„В идните пет години е вероятно да се появи такъв бизнес модел. Може да го направим заедно с друга компания, но най-вероятно ще успеем и сами. Това, което се знае, е, че ще дойде момент, в който да капитализираме взаимоотношенията си с феновете на игри.

Феновете отново вдигнаха гневни юмруци по посока Kotick, но много гейм журналисти напомниха, че въпреки всичко, това е компания, която произвежда игри и за да може тя да продължава дейността си, са й нужни финанси. Kotick е извествен с безсрамните си коментари, които дава, когато говори с борда на директорите на Activision, но той лично е казвал много пъти, че е готов да им каже всичко, стига те да продължават да финансират компанията му, като по този начин да докарва на феновете все повече игри.

източник: kaldata.com

Add new comment