emunda.net - PC игри, кодове(чийтове), файлове, онлайн игри

Сряда, 06 Юли 2011 14:09

Rockstar няма да издават новата игра на Team Blondi?

Rate this item
(0 votes)

В последните няколко седмици в интернет се появиха слухове и новини, показващи в какви тежки условия са работили създателите на L.A. Noire. В тази връзка дори стартира разследване от International Game Developers Association.

Според непотвърдена информация, служителите на Team Blondiе трябвало да работят по 110 часа седмично, като дори не са получавали съответните бонуси за извънредно работно време. Ръководителят на студиото Брендан МакНамара(Brendan McNamara) е обвиняван от работещите в грубо и неуважително отношение към подчинените. Освен това около 130 човека въобще не са попаднали в кредитите на играта.

Двама анонимни бивши служители на Team Blondi заявиха в интервю пред Gamesindustry.biz, че по време на работата над L.A. Noire и след излизането на заглавието отношенията между Team Blondi и Rockstar са били силно разстроени, ето защо новата игра на студиото щяла да има нов издател.

Според информация на източника, проблемите са били заради силната убеденост на МакНамара, че L.A. Noire е успешна игра благодарение най-вече на неговия креативен гений, а не на милионите долари вливани от Rockstar.

„Те продължиха да наливат огромни средства в разработката на L.A. Noire, а маркетинговата кампания беше с невиждан мащаб. Без тяхната постоянна поддръжка Team Bondi трябваше да бъдат закрити още преди години”.

източник: kaldata.com

Добави коментар